Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Znaczki w cliencie, brak polskich znakow. Item_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem, gdy zconvertuje sobie item_proto z bazy na clienta i spakuje wszystko, to w grze nie mam polskich znakow typu Ę, Ą, Ż itp. Ale jezeli wbije na serwer nie przez lunchera tylko np. przez Kamera to wszystko widac normalnie.

Teraz pytanie jest czy zalezy to od clienta czy ja cos zle robie z item_proto? locale_name mam cale spolszczone. Moze gdzies kodowanie musze zmienic na polskie? Od razu mowie ze w bazie niby mam zmienione na uni...polish, wiec nie wiem w czym problem jest teraz.

Prosze o szybka pomoc jezeli jest to mozliwe.

Opublikowano

Troche mnie chyba nie rozumiesz...

Chodzi mi o to ze... Po wlaczeniu serwera loguje sie przez kamera, wszystko okej, wszystko pieknie dziala pisze normalnie Bryła Złota itp., ale gdy zrobilem przez program konvert item_proto do proto clienta i wrzucilem je do locale i spakowalem to po wlaczeniu clienta jakiegos tam innego to pisze mi Bry"jakis tam znaczek"a Z"jaki tam znaczek"ota. Rozumiesz?

Opublikowano

Troche mnie chyba nie rozumiesz...

Chodzi mi o to ze... Po wlaczeniu serwera loguje sie przez kamera, wszystko okej, wszystko pieknie dziala pisze normalnie Bryła Złota itp., ale gdy zrobilem przez program konvert item_proto do proto clienta i wrzucilem je do locale i spakowalem to po wlaczeniu clienta jakiegos tam innego to pisze mi Bry"jakis tam znaczek"a Z"jaki tam znaczek"ota. Rozumiesz?

Bo masz w swoim kliencie złą czcionkę.

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...